Voor wie is chiro­practie heilzaam?

Chiropractie verzekert een optimale werking van het neurologisch systeem door het behandelen van het bewegingsstelsel, hoofdzakelijk de wervelzuil. Chiropractie kan dus in principe toegepast worden op ieder zoogdier, inclusief de mens. Het kan van nut zijn tijdens eender welke fase in je leven: vlak na de geboorte, tijdens de zwangerschap, op het werk of tijdens je pensioen.

Chiropractie voor (top)sporters

Atleten, ploegdokters en trainers erkennen de belangrijke bijdrage die chiropractie kan leveren in drie essentiële aspecten voor elke sporter. Dat zijn:

  1. maximale neurologische, articulaire en musculaire prestaties,
  2. letselpreventie en
  3. de behandeling van een letsel.

Sportblessures, of u nu een elite of recreatieve atleet bent, vereisen een gespecialiseerde zorg. Atleten zijn vatbaar voor verschillende pathologieën zoals peesontstekingen, verrekkingen, schade aan gewrichtsbanden, articulaire- en spierpijnen, enz. Chiropractie helpt zowel professionele als amateur sporters om sneller en efficiënter te herstellen.

Het doel van de behandeling bij de chiropractor is om een veranderde spier- en gewrichtsfunctie te behandelen door middel van wervelmanipulaties en het herstellen van de normale activiteit van het zenuwstelsel. Daardoor is chiropractie effectief in het bereiken van tal van behandelingsdoelen, waaronder het moduleren van pijn, het vergroten van het bewegingsbereik, het verminderen of elimineren van weke delen ontstekingen, het opwekken van ontspanning, het verbeteren van de stabiliteit en het vergemakkelijken van bewegingen .

Chiropractie voor mensen met rugpijn

Onze levensstijl en onze dagelijkse activiteiten beïnvloeden aanzienlijk de volksgezondheid. Rugpijn is wereldwijd de meest voorkomende oorzaak van invaliditeit. Meer dan 80 % van de volwassen bevolking krijgt vroeg of laat last van rugpijn en velen duiden hun werkactiviteiten aan als de grootste oorzaak.

Stress, langdurig aan een bureau zitten en zware arbeid zijn maar enkele voorbeelden van jobs die het lichaam zwaar belasten. Klachten kunnen optreden onder de vorm van hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, schouderpijn, duizeligheid, vermoeidheid…

Chiropractie voor kinderen

Terwijl een kind opgroeit, ondergaat het verschillende leerstappen op motorisch, sensorisch, emotioneel en cognitief gebied.

Tijdens die periode ontwikkelt het zenuwstelsel van je kind zich enorm vlug, ondanks de verschillende trauma’s die kunnen optreden tijdens de kindertijd. De chiropractor begeleidt je kind door die levensfase door middel van aangepaste technieken.

Chiropractie voor mensen op oudere leeftijd

Vanaf een bepaalde leeftijd is ons lichaam minder in staat om de opgestapelde belastingen uit het verleden en/of het heden te compenseren. Dat je dan met bepaalde klachten begint te kampen, is perfect normaal. Dat betekent echter niet dat je dat moet aanvaarden en maar moet leren leven met die klachten. De chiropractor stimuleert je lichaam zodanig dat je perfect in staat bent om al je favoriete activiteiten pijnloos uit te voeren en zo optimaal van je pensioen te genieten.

Chiropractie tijdens de zwangerschap

Het lichaam van een zwangere vrouw ondergaat enorme veranderingen op fysiologisch, fysisch en mentaal vlak. Vaak kampen zwangere vrouwen dan ook met rug- en bekkenpijn. Dit is niet enkel oncomfortabel voor de toekomstige mama, maar het is ook belangrijk voor de ontwikkelende baby dat het bekken van de mama goed uitgebalanceerd is.

Tijdens de zwangerschap hanteert de chiropractor diverse zachte technieken om de toekomstige moeder zo aangenaam mogelijk van deze unieke periode te laten genieten, de behandeling is aangepast en volledig veilig voor elk moment van de 9 maanden zwangerschap.