Chiro­practors

Chiropractor uit Waregem toont hernia

Stefaan Meersseman

Studeerde af als chiropractor in 1975 af van het AECC University College in Bournemouth, Engeland. Na zijn opleiding volgde hij postgraduaat opleidingen aan het Sherman College en het Palmer College of chiropractic in Amerika. Daar kwam hij in contact met verschillende manipulatieve technieken. Hij verdiepte zich in de sacro-occipital techniek en applied kinesiologie.

Hij bouwde daarna een praktijk uit in Milaan waar topsporters hem ontdekten.

Na 13 jaar praktijk in Italië kwam hij terug naar België en startte de huidige praktijk in Waregem.

Door zijn vele jaren ervaring in het vak en na het volgen van veel gespecialiseerde cursussen, heeft hij een heel unieke behandelstijl ontwikkeld, waarvoor hij dan ook gerenommeerd is.

Hij beschikt over een uitgebreide ervaring met sporters.  In de praktijk behandelde hij al vele wielrenners waaronder winnaars van de Ronde van Frankrijk en wereldkampioenen. Hij is de vaste chiropractor van S.V. Zulte-Waregem.

Livia Lannoye

Livia vervoegde in 2021 de praktijk. Van jongs af aan was ze al geïnteresseerd in gezondheid en de verschillende aspecten die hier een invloed op hebben. Toen ze op 18 jarige leeftijd chiropraxie ontdekte, sprak de efficiëntie, de individuele behandeling van elke patiënt en het vermogen om tot de echte oorzaak van de klachten door te dringen haar dan ook enorm aan.

Met volle overtuiging trok ze naar Parijs om aan het Institut Franco-Européen de Chiropraxie te studeren en behaalde er na 6 jaar studies haar diploma van Doctor in Chiropractic.

Tijdens haar opleiding kwam ze in aanraking met verschillende behandeltechnieken.

Daarnaast blijft ze haar kennis verder verdiepen door het volgen van meerdere seminaries in binnen- en buitenland.

Thomas Bouckenooghe

Thomas is afkomstig uit Kortrijk, hij behaalde in augustus 2020 zijn diploma Chiropractie aan het Institut Franco – Européen de Chiropractie in Parijs, Frankrijk.

Gedurende de opleiding chiropractie kwam hij in contact met een tal van verschillende technieken. Thomas woonde vele seminaries bij en hij was onder andere een jaar lang Teacher Assistant in de Gonstead Techniek, waar hij medestudenten hielp in het verder ontwikkelen van hun vaardigheden. Tijdens zijn opleiding heeft Thomas een bepaalde voorkeur ontwikkeld voor de Sacro – occipitale techniek, Applied Kinesiology en de Gonstead techniek.

Na deze 6-jarige opleiding kwam hij in contact met de praktijk Meersseman die hij in februari 2021 vervoegde.

Thomas behandelt mensen van alle leeftijden en streeft er telkens opnieuw naar de oorzaak van uw klachten te vinden en de gepaste behandeling aan te bieden.