Chiro­practors

Chiropractor uit Waregem toont hernia

Stefaan Meersseman

Studeerde af als chiropractor in 1975 af van het AECC University College in Bournemouth, Engeland. Na zijn opleiding volgde hij postgraduaat opleidingen aan het Sherman College en het Palmer College of chiropractic in Amerika. Daar kwam hij in contact met verschillende manipulatieve technieken. Hij verdiepte zich in de sacro-occipital techniek en applied kinesiologie.

Hij bouwde daarna een praktijk uit in Milaan waar topsporters hem ontdekten.

Na 13 jaar praktijk in Italië kwam hij terug naar België en startte de huidige praktijk in Waregem.

Door zijn vele jaren ervaring in het vak en na het volgen van veel gespecialiseerde cursussen, heeft hij een heel unieke behandelstijl ontwikkeld, waarvoor hij dan ook gerenommeerd is.

Hij beschikt over een uitgebreide ervaring met sporters.  In de praktijk behandelde hij al vele wielrenners waaronder winnaars van de Ronde van Frankrijk en wereldkampioenen. Hij is de vaste chiropractor van S.V. Zulte-Waregem.

Emilie Claerbout

Vervoegde in juli 2020 de praktijk. Net zoals Stefaan behaalde ze haar Master of Chiropractic aan het AECC University College in Bournemouth, Engeland.

Ze behandelt mensen van alle leeftijden, maar heeft een specifieke affiniteit voor het behandelen van baby’s & hulp bij borstvoedingsproblemen. Momenteel volgt ze dan ook een Postgraduaat in Lactatiekunde, waardoor ze de allerkleinsten en hun ouders nog beter zal kunnen helpen.

In haar studententijd was ze een jaar lang European Director van het World Congress of Chiropractic Students en werkte ze als universitaire onderzoeksassistent aan projecten met onder andere de European Space Agency. In haar laatste jaar nam ze deel aan 2 chiropractische humanitaire missies in Mexico en Cambodja en was ze coördinator voor de New-Born Feeding Clinic van haar universiteit, waar kersverse mama’s met problematische borstvoeding begeleiding kregen van zowel chiropractoren als vroedkundigen.